Resultaten werkbezoek Pulawy

Van 30 juni tot en met 2 juli jl. brachten burgemeester Cor de Vos en twee beleidsadviseurs een werkbezoek aan de Poolse partnerstad Pulawy. Doel van het bezoek was tweeledig:

1. evaluatie van het gemeentelijke samenwerkingsproject rondom communicatie 2. de algemene voortgang in het gemeentelijk deel van de stedenbandrelatie besproken met bestuur en ambtenaren.

Tot slot werden afspraken gemaakt voor de samenwerking in de komende twee jaar.

In hoofdlijnen was de conclusie dat het communicatieproject positieve resultaten heeft opgeleverd in Pulawy. Zo werd met assistentie van Nieuwegein de eerste gemeentegids vervaardigd en nam de kennis op het terrein van communicatie en projectmatig werken toe bij de Poolse ambtenaren.

Ten aanzien van de samenwerking met Pulawy in de komende twee jaar werden een aantal terreinen vastgesteld, waaronder gezamenlijke fondsenwerving richting EU, samenwerking op de terreinen van veiligheidsbeleid en revitalisering van oude wijken. Daarbij ligt het initiatief tot samenwerking bij Pulawy en wordt ze verantwoordelijk voor de financiering van de samenwerkingsprojecten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk